We Love Patterns

Régebben nem nagyon bátorkodtam mintás darabokat hordani, végképp nem mintás kabátot. Attól tartottam, hogy majd jól mellényúlok és semmiképp sem szerettem volna nevetség tárgyává válni vagy ízléstelennek tűnni. Ez a félsz 2016-ra határozottan elpárolgott és nemhogy nem húzok krikszkrakszos holmikat, még vegyítem is őket egymással, amikor persze az lehetséges. Kedvenceim a geometrikus, az etno és a virág minták.

Navy Girl

Nálam a sötétkék az új fekete, de ha jól megnézzük a régi is, egyszóval sokkal szívesebben hordom, mint legsötétebb társát. Számtalan módon, illetve számtalan színnel lehet ezt az elegáns árnyalatot kombinálni. Ezúttal egy csinosabb, mégis kényelmesnek számító street style összeállításban ismerhetitek meg a navy & white harmonikus párosát az én olvasatom szerint.

Továbbra is nagyon hajlok a letisztultabb trendek felé, viszont amikor cikkhez válogatok szetteket, valahogy nem visz rá a lélek, hogy egyszerűbb holmikat prezentáljak. Így történt, hogy ezt a kabátkát nem lehetett nem párosítani egy kissé összetettebb toppal. Alapos gardrób mustra után egyértelműen ezt dobta ki nekem a gép. Aki az elejétől kezdve olvassa a cikkeimet, az jól tudja, hogy tavaly óta lace-up zsongásban vagyok. A cipők tekintetében kezdek már lenyugodni, de a fűzővel ellátott felsőrészek és ruhák még mindig nagyon izgatják a fantáziámat. Azon hölgyek számára, akik úgy érzik, hogy túl sokat mutat egy efféle kreáció, azt a megoldást tudom ajánlani, hogy húzzák jóval szorosabbra azokat a pántokat és máris kényelmesebben fogják érezni magukat benne, elkerülve így a villantást.

A magas derekú nadrágok igazán jó formát tudnak habtestünknek kölcsönözni, viszont az a rossz hírem, hogy nincs belőlük óriási kínálat. Ha viszont az ember türelmesen kutat, akkor itt-ott elvétve kincsekre akadhat. Nagyon csípem azokat a farmer, illetve egyéb anyagból készült nacikat, amelyeket dupla soros gombokkal díszítettek. Pont az efféle kiegészítés miatt nem hiányzott sem térdben, sem egyéb helyen a szaggatás, amit egyébként a hétköznapokon előnyben részesítek. Ez úgy jó, ahogy van.

A mostani összeállításomba egy egyszerű, de nagyszerű cipőt építettem be. Mivel öltözködés terén a változatosság mindig gyönyörködtet, így ezúttal az Adidas egy másik ikonikus tornacipőjét választottam. A Superstar mellett a Stan Smith névre keresztelt sneaker lett az új kedvenc, hiszen eleve megőrülök a hófehér surranókért és ő ennek a kritériumnak majdnem 100%-ban eleget tesz. A lehetőségek tárháza tulajdonképpen végtelen a kombinációk tekintetében, annyiféleképpen hordható, ennek okán szívem szerint minden nap a jó öreg Stan-ben flangálnék.

A sötétkék csini táskámat már régóta terveztem cikk szettbe belevonni. Mint a táskáim fele, így ő is, Saffiano bőrből készült, amit nem győzök hangsúlyozni, hogy mennyire praktikus megoldás egy mindennapi használat esetén, hiszen ez a strapabíró bevonat remekül védi a táskát a sérülésektől és szennyeződésektől, mégsem műanyag. Ismét divatba jöttek a kisebb méretű táskák, pedig nem is olyan régen még az “oversized” változataikért volt mindenki megőrülve. Kis mérete ellenére elég sok rekesszel látták el, úgyhogy tökéletesen jól pakolható, hosszú pántjával pedig crossbody-ként is szuperül funkcionál.

Ha már a táskám nem lehetett hatalmas, akkor úgy döntöttem, hogy a fülbevalómmal adok az érzésnek. Természetesen mellette szól, hogy nagyon vékony “drótból” ( akármi is legyen annak becsületes neve ) hajlították és ezért nem tűnik otrombának nagy mérete ellenére sem.

A nyakláncot és gyűrűmet a fülbevalóhoz igazítottam. Ez előbbinél a karika forma a medálon köszön vissza, csak természetesen jóval kisebb a változatban. Először ódzkodtam attól, hogy a kettőt együtt viseljem, úgy éreztem túl sok lesz, de amikor megtartottam a főpróbát, akkor rá kellett jönnöm, hogy teljes köztük az összhang. Ezt már csak a hasonló formavilágú gyűrűvel tudtam tetézni. Nagyon tetszik benne, hogy úgy alakították ki a design-t, mintha 2 gyűrű lenne egymás felett elhelyezve, holott egy darabról beszélünk, amit az alján okosan összekötöttek, így a távolság a 2 rész között állandó és sosem kell igazgatni.

Egész jól gyarapszik az óra gyűjteményem, mégis az arany órám a legkedvencebb az összes közül. Igen sokszor láthatjátok őt rajtam az összeállításaimban, de ez csupán azért történik így, mert nagyon a szívemhez nőtt. Nyilván van ennek egy kis érzelmi háttere is, hiszen még anno a szerelmem ajándékozott meg vele születésnapom alkalmából, úgyhogy esélyes, hogy innen az erős ragaszkodás. Néha, ahogy most is látható, extrázom 1-2 karkötővel, de nélkülük is nagyon mutatós.

A napszemüvegem sem újítás, mégis fontos eleme a szettnek. Sötétkék színben pompázik, így tökéletesen belesimul az összképbe. Egyedi design-jába pedig még mindig szerelmes vagyok, annak ellenére hogy sajnos rengeteg koppintást látok belőle a magyar lányokon, de úgy fogom fel, hogy az igazán jó dolgokat mindig is másolták és így már mindjárt szívsebben és gyakrabban hordom.

Nadrág: Zara

Felső: Forever21

Nadrág: Forever21

Táska: Michael Kors

Napszemüveg: Céline

Óra: Michael Kors

Karkötő: H&M

Gyűrű: Bershka

Nyaklánc: H&M

Szólj hozzá!